Long time no see/write? = catch-up

Als je hele dagen achter het beeldscherm zit op het werk, dan ga je thuis vanzelf iets anders doen. Ik heb de afgelopen weken weer een serie van Tad Williams herlezen (Heugenis, Smart en het Sterrenzwaard). Fantastische fantasie!
Maar goed een blog is een blog en moet echt eens een nieuw verhaal bevatten, dus bij deze: Pinksterkamp op de Kagerplas, een luiwammestocht op de Weerribben en een Griekse Crisistocht

Van Pinksterkamp heb ik en geen foto’s en geen gps-map. Beide in de auto gelaten en als ik de boot zat bedacht ik me dat. Maar om jullie de kans te geven zelf eens een kijkje te nemen we zaten op Camping de Spijkerboor. in de zwarte cirkel op de plattegrond.

spijkerboor_plek

spijkerboor plekje

Door de vele regen hebben we maar beperkt kunnen varen, maar de tocht door Leiden was prima. Eerst hadden we lieve kabouters, maar die zaten later dwars en moesten we de kano uit om ze weer los te laten?

hier nog wel een foto van het uitzicht, nadat iedereen weg was en de zon wel door kwam.

uitzicht_zon_en_ruimte

uitzicht zon en ruimte

Toen was het tijd voor een luiwammestocht. Sommige leden vinden dat er teveel en te hard gevaren wordt en dat je dan te weinig van de omgeving ziet. En dus een tocht waarbij de omgeving en het zien ervan de boventoon voert. De plaats; de Weerribben. Een mooi vergelijk met de Wieden, daar niet zo gek ver vandaan.
Van deze tocht heb ik wat wazige, natte foto’s want het regende de hele dag. Het leuke was wel dat we de tocht deelden met de jeugdgroep. Zij gingen hun eigen weg en hebben lekker pannenkoeken gegeten als lunch. Hoe nat het is bij vertrek laat deze foto’s zien.

het_is_nat_01

een nat begin

ook onderweg.

het_is_nat_02

nat zei ik ook bij het varen!

er waren ook zeldzame orchidee├źn, althans dat is mij verteld.

orchideetje

orchideetje

en dan hier de gps-map


Weerribben weergeven op een grotere kaart

Hier de snelheid vs de afgelegde afstand. Je ziet lage snelheid en korte afstand net 13 km. Maar wel leuk en gezellig.

weerrib_snelheidvsafstand

Luiwammestocht snelheid vs afstand

Een jaar geleden begon het kano verhaal met een eigen boot en een eerste tocht; “de koude kippentocht” de vaste leverancier was op vakantie en de tijden zijn slecht zo verteld men op televisie en dus namen twee dames de handschoen op en organiseerden de “Griekse Crisistocht”. Met soep, salades en brood. Alles met een Griekse inslag en smaak. Het was heerlijk.

grieks_lekkers_gctocht

Grieks Lekkers

het_is_wel_lekker_gctocht

Het is wel lekker!

De jeugdgroep heeft tocht overleg voordat ze vertrekken!

de_jeugdgroep_gctocht

De jeugdgroep

Leave a Reply