Uiterwaardentocht IJssel bij Zupthen

Het hoge water is momenteel de uitdaging en meerdere groepen van onze leden hebben de tocht naar Bronckhorst ondernomen en je ziet dezelfde mooie foto’s langskomen. Zaterdag 15 januari zijn Hans, Patrick en ik ingestapt voor een mooie tocht door de ondergelopen uiterwaarden. Er staat veel water, maar je moet goed uitkijken voor ondiepten, paaltjes met prikkeldraad en de stronken van afgezaagde bomen. We hebben alle drie foto’s gemaakt en we hebben ook een aantal hele mooie foto’s gekregen van Axel Lankhorst. Spannende momenten om over een ondergelopen weg te varen, niet alleen vlak bij Zutphen, maar ook midden in de uiterwaarden over een boerderij weggetje waar maar net genoeg water op staat. Het hoge water heeft ook zijn nadelige invloed op de natuur op verschillende plaatsen zitten de hazen op kleine droge stukjes bij elkaar open en bloot te wachten op meer vaste grond. Voor ons echter een schitterende natuur waar je normaliter niet zomaar komt. Voor de Koffie moesten we zelf ook een klein droog stukje zoeken. Als het goed is gaan we volgende week zaterdag weer. Niet zolang en ver, maar wel nog even snel genieten.

Hier een impressie, maar kijk ook op de foto’s pagina in het menu en op de bij Anax en het fotoarchief.

We vertrekkenVertrek

onder de brug op de wegDe “normale” weg naar de het clubhuis is nu bevaarbaar.

tussen de bomenOnder leiding van Hans tussen de bomen door sluip door, kruip door.

Koffiezelf op een klein droog stukje koffie gedronken, cake gegeten en toen weer op weg.

op weg naar Bronkhorst axel-lankhorstOnmetelijk wijds, alleen maar water en bomen, natuurlijk ook hazen, ganzen en andere vogels.

wachthhuisje pontje bronkhorstIn 2009 zat men hier te koukleumen met de lunch, nu kan je er alleen maar naast drijven

Leave a Reply