December 2010

Vrijdag 3 december zitten we om de haard in het clubhuis, buiten ligt er sneeuw, is de Houthaven dichtgevroren en houden de deinende boten de Marshaven open. Dan heb ik een ingeving. Het varen houdt bij mij op bij 0 graden. De laatste tocht met een temperatuur van zo’n 5 graden, ben ik de hele avond bezig geweest mijn stomp weer warm te krijgen. De doorbloeding van de stomp is altijd al minder geweest. Eerst maar een zien of ik ergens een oude neopreen kan vinden met een nog goed rechterbeen. Dan kan ik een stompkous maken die in mijn eigen pak gedragen kan worden voor de warmte. Dan gaan we opnieuw bekijken tot welke temperatuur ik door wil varen.
Het eerste vaarjaar is dus voorbij. Ik heb genoten en heb een nieuwe passie. Ben lid van een fijne vereniging, waarvan de leden altijd klaar staan me te helpen, daardoor is de beleving nog mooier. Volgend jaar kijken naar een gps waardoor ik de gevaren tochten ook kan voorzien van een kaartje met de route, foto’s en andere leuke vermeldingen.
Iedereen de beste wensen voor 2011, geniet van de Kerstdagen, vaar, kijk, leer en rol ze.

Leave a Reply