35km = 21,7 miles = 18,9 nm.

Nadat ik donderdag tegen de stroom en windkracht 4-5 in met Huib naar het strandje was gevaren. En vrijdag die tocht nog een keer heb gemaakt, vond Patrick het tijd voor een kleine oefening voor de Veluwe Rally. Het bleek gewoon te gaan om de kortste afstand van 35 kilometer. Iets wat ik als doel had gesteld voor het laatste weekeinde van september, niet de tweede week van juli. Maar meerdere clubleden dachten dat het haalbaar moest zijn dus. Zondag om 09.00 uur bij het clubhuis van Anax

klaar om te vertrekken (ready too go)


deze 35 kilometer waren wel stroom afwaarts (downstream) en de stroomsnelheid is ongeveer 3-4km per uur. maar met 7 km per uur ben je dan nog altijd 5 uur aan het peddelen. Niet een fijn vooruitzicht als je tot nu toe maximaal 12 km gepeddeld hebt waarvan 6 tegen de stroom in. Hieronder zie je de tocht op google maps.


veluwe ralley 35km weergeven op een grotere kaart
Bij Bronkhorst een ijsje gegeten daar werden de andere foto’s gemaakt.

Ikke aka onelegleft


de Valley Aquanauts


en wij erbij

Het viel mee en tegen. We waren sneller in Doesburg, Dieren en Bronkhorst dan ik dacht, maar het stuk daarna was toch wel afzien. Je ziet de torens van Zutphen, maar moet dan meerdere bochten nog door. Dan plotseling ben je bij het strandje van de vrijdag avond en dan is de klus in je hoofd geklaard. De dag erna stijf, maar vooral geniepig op kleine plekjes verbrand. Nog beter smeren dus!!. Schouders, ellebogen, polsen en vingers zijn duidelijk belast geweest, maar het valt mee. Nu wachten op dag 2, altijd erger zegt men.

(c) de foto’s weer van Peddelpower!! en een aardige dame die langs liep.

Leave a Reply