Archive for september, 2011

Geen Veluwerallly, paniek in kanoland?

dinsdag, september 27th, 2011

Er was even verbazing, op de donderdag voor de Veluwerally kwam een mail binnen van de Anax toercommissie, de Veluwerally ging niet door. Op de site van de Veluwerally stond te lezen dat de waterstand te laag was om de 500 peddelaars los te laten tussen de beroeps- en pleziervaart op de IJssel. Voor ons vaste gebruikers van deze prachtige rivier, niet helemaal te begrijpen. Wij varen altijd, alleen als alles dicht gevroren zit niet. De afsluiting van het kano seizoen. De vrijdagen te vroeg donker en na de rally alleen nog maar de BFN (Bens Frisse Neuzentocht) op de eerste zaterdag van de maand. Maar wat dan? Een eigen alternatief natuurlijk! Ik bedoel de bananen gekocht, broodjes gehaald en natuurlijk de agenda leeggehaald, want de Veluwerally werd gevaren. Met Patrick en Sjoerd van Zutphen naar het pondje van Bronckhorst gevaren 3 uur tegen de stroom in. En daarna in krap 1,5 uur terug. Op de kade van de Gelrehaven in Zutphen kwamen we de Jeugdgroep tegen die als alternatief een rondje Zutphen voeren. En de familie Hendriks die vanaf Bronckhorst vertrokken waren. Terug op het honk, waren daar ook de vaarders naar het gat van Gorsel en Deventer terug, alle vaarders op hetzelfde moment terug, wat een drukte! De Jeugdgroep heeft daarna het zomerseizoen afgesloten met gehaktballen van het vuur en anders lekkers. Wij maken ons op voor de winter. Helaas geen foto’s en gps logging. Let op de site van Anax, Patrick heeft wel foto’s en filmpjes gemaakt. Om af te sluiten, het was schitterend peddel weer.

Weserberglandrallye, Minden, Duitsland

zondag, september 11th, 2011

zatrerdag 3 september om 6.00 uur opgestaan, de auto ingeladen. Patrick opgehaald en naar de Marshaven gereden. Daar stonden Ric, Jaap, Huib en Joke al klaar om naar Minden, Duistland te rijden voor de Weserberglandrallye. Met 7 kano’s op de grote kar reden we om 9.00 weg. Rond 13.00 kwamen we aan op de Kanzlersweide in Minden. Een tijdelijke camping direct aan de Weser tegenover het stadscentrum. Nadat we 3,5 pp hadden betaald om een nachtje te mogen overnachten, hebben wee een mooie plek uitgezocht voor de tenten. Met wat hulp van Patrick en Ric hebben we de nieuwe tunneltent opgezet. Dat was warm werk want de temperatuur was op dat moment boven de 30 graden. Nadat alle tenten opgezet waren zijn Huib, Joke, Annelies en Jaap gaan varen en ben ik met Patrick en Ric in de schaduw gaan zitten bij de bierkar en hebben we het weekeinde ingeluid.

Begin van een goede tocht

Begin van een goede tocht

Na allerlei ongeplande activiteiten kwamen we elkaar tegen 22.00 uur allemaal weer tegen op dezelfde plek bij het bier en hebben we, kijkend naar het vuurwerk, met twee kennissen van Patrick gezellig de avond afgesloten.

Biertje?

Biertje?

Na een uur of 3 slapen, vanwege de feestelijkheden en andere dronken wandelaars ging om 5.30 de wekker. Allemaal opgestaan, de boten geladen, water gekookt en toen op pad naar Hameln ongeveer 40 km verder op. Daar te water en op weg voor de gouden afstand van wat later bleek 67,3 km varen. Wat een mooi gebied. De Weser meandert tussen de berghellingen heen en weer en vlaktes worden afgewisseld met bossen die hoog boven ons uitsteken.

Regen bij vertrek

Regen bij vertrek

Met het idee dat we behoorlijk achter de rest aanvaren hebben we de rivier afgepeddeld. We zagen maar weinig andere kano’s. Wel mooie plaatjes!

Wijds en open

Wijds en open

Wijds en open

Wijds en open

Zoals je op de gps-log kan zien in googelmaps hebben we teveel pauzes in het eerste deel gehad, waardoor we toen de zon doorbrak en het weer warm werd niet meer kunnen rusten, om toch op tijd binnen te zijn. Op de allerlaatste reserves (vapor, vapor) heb ik het einde gehaald.
Wel kregen we nog onverwacht bezoek langs een mooie radarboot. Dit waren de enige golven die we gehad hebben.

Onverwacht bezoek

Onverwacht bezoek

De gps-log heeft het niet zo lang volgehouden helaas. ik heb de laatst kilometers met googlemaps in getekend. Het totaal komt op 67,3 km uit!
Het geeft de “gouden” medaille extra kleur! wat een afstand! En de sticker is natuurlijk ook mooi.

Gouden medaille Minden 2011

Gouden medaille Minden 2011

Sticker minden 2011

Sticker minden 2011

Hieronder nog de kaart in Googlemaps en de afstand tegen de snelheid, let wel dit is alleen voor het gemeten stuk, het bij getekende is niet in de grafiek opgenomen.


Wezerberglandrallye2011 weergeven op een grotere kaart

kmu vs gevaren afstand (gelogd!)

kmu vs gevaren afstand (gelogd!)

.