Archive for februari, 2011

De Biesbosch 2011

dinsdag, februari 22nd, 2011

Ik heb het vaker geschreven, maar het was nu echt koud. Net boven nul, maar met de wind erbij waren je handen in enkele minuten al gevoelloos.
Nu viel dat tijdens het kanoën erg mee. Met de handschoenen aan en de uitstekende kleding was het soms zelfs warm en gingen de wollen mutsen af. Maar toch, wat was het koud. Maar wel heel mooi en gezellig! Met de grote kar van Zutphen naar het vertrekpunt. en vandaar uit 5 uur en 20 minuten lekker in de buitenlucht bezig geweest.
Helaas zijn de meeste foto’s mislukt, toch de lens beter schoonhouden. De beste zijn die van de lunch, zoals deze; onze voorzitter en tocht leider ontspannen aan de lunch

de voorzitter (r) en de tochtleider

de voorzitter (r) en de tochtleider

Zo zat de rest erbij:

lunch

de rest

maar niet onze Huib, die dacht moet dat nou?

wattûh?

wattûh?

En zoals de vorige keren heb ik de tocht vastgelegd met een gps logger en dit is het resultaat:

Biesbosch-tocht feb.2011 weergeven op een grotere kaart

met het programma GPS-Track-Analyse ook even naar de snelheid gekeken afgezet tegen de gevaren afstand. De hoogte doet rare dingen. Ik kan het me niet herinneren maar ergens zijn we over een hoogte van 17 meter gegaan. Heel vreemd.

snelheid tov gevaren afstand

snelheid tov gevaren afstand

Boerenkool-tocht 2011

zondag, februari 13th, 2011

Vandaag zijn we met 13 leden van Doesburg naar Zutphen gevaren. De Boerenkool-tocht 2011. Het was schitterend weer, de wind in de rug, soms een zonnetje en alle tijd van de wereld. In een rustig tempo, zodat iedereen mee kon zijn we over de IJssel afgezakt.
Op het Google kaartje kan je de route zien die we gevaren hebben. Ik heb ook wat placemarks gezet met commentaar, bijvoorbeeld waarom er een raar patroon in de route zit. Daarnaast schrok ik van de oorspronkelijke route de google maps uitzette. Het bleek dat we vanuit de eerste bocht na Doesburg een uitstapje hadden gemaakt naar Ivoorkust. In het bestand was de lengtegraad op 2….. ipv
6…. gezet en dan zak je snel richting de evenaar? Die heb ik er maar even tussen uit gehaald. Het viel me ook op dat op de plekken waar we wat langer hebben stil gelegen google maps weer een nieuwe track begint zonder dat dit in het kml bestand wordt aangegeven. Maar goed hier onder zie je de route. Snelheid ed. heb ik niet naar gekeken! Die lag niet hoog!


Boerenkooltocht 2011 weergeven op een grotere kaart