Archive for september, 2010

Mijn verhaal of gewoon spuit 11?

donderdag, september 30th, 2010

Het is al donderdag en hier komt mijn verhaal pas. Ik heb niet stilgezeten hoor! De foto’s van Marja in een mapje gezet, de foto’s van de site van de veluwerally gehaald, namen gezocht en als naam van het bestand gezet. Maar ja achterhaald natuurlijk. Mooie verhalen op kanoforum.nl. Foto’s op de site van ANAX en op het fotoarchief heeft men al de foto’s van de veluwerally organisatie gezet.
Dus wat kan anders doen, dan mijn foto’s (niet allemaal) maar hier op de site zetten en iets van mijn ervaring vertellen. Het was ver, heeeeeel ver! tot Zutphen ging wel. Misschien toch bij Doesburg iets moeten rusten. Maar goed. Lunch in Zutphen. Vlak voor het gat van Gorssel begon de pijn. Mijn borstbeen verkrampte, strekken hielp wel, maar probeer dat maar eens in een kajak! Dus bij het gat nog maar eens gerust en toen de laatste 10km. Veel langzamer dan de anderen wilden, maar het ging echt niet harder. Gehaald dat wel. Mijn grens ligt in ieder geval bij 40km stroomafwaarts. Volgend jaar gaan we wel kijken of het dan makkelijker gaat.
Wel genoten van het evenement met zoveel gelijkgestemden tegelijk op het water, fantastisch!!!

door de mist

door de mist

Update: op het YouTube kanaal van DeventerTV een verslag van de veluwerally. Mijn kano is te zien, de grijze met de Fatpaddler.com sticker zichtbaar. Op 4.13 is Melvin Strunk duidelijk in beeld.

Het vaarseizoen nadert zijn einde of varen we door?

dinsdag, september 14th, 2010

Nog een enkele vrijdag avond met de club, op zondag 26 september de veluwerally en dan zit het seizoen er op. Tenminste officieel, maar er zijn een aantal leden die doorvaren. Ik heb mij daarbij aangesloten. Dit betekent dat ik nog wel een warmere anorak moet kopen. Want het kan koud zijn, als je bij Anax op de site kijkt zie je de gluhwein-tocht van vorig jaar, sneeuw op de boten! om de koude tochten en natuurlijk de komende vaar seizoenen vast te leggen heb ik een Canon Powershot D10 gekocht. Deze compact camera kan tegen een stootje en tot 10m diep onder water. Dat was ik niet van plan, maar een keer om terwijl je aan het fotograferen bent kan geen kwaad ;-). Om te laten zien welke mooie omgeving je op de foto kan zetten heb ik van Patrick (Peddelpower) een aantal foto’s gekregen van de WeserBergLandRally 2010. een mooie tocht door Duitsland over de Weser van Minden van 66km. Voor de Veluwerally heb ik me trouwens opgegeven voor de 50km. Ik bedoel de 35 heb ik eerder deze zomer al gehaald die 50 moet toch lukken?
Hier onder de foto’s van Patrick.

de weser

66 km op de weser vanuit Minden

Jaap met vakwerk

Jaap met vakwerk

Patrick met torrentje

Patrick met torrentje

Foto’s door Peddelpower(c) en Jaap