Archive for april, 2010

Zeiknat en tot nu toe….

dinsdag, april 27th, 2010

Vorig jaar november bedacht ik me dat ik meer dan 20 jaar geleden in een kajak gezeten had en daarmee veel plezier heb gehad. Daarmee was het plan geboren om het kajakken weer op te pakken. Een andere reden was de verkoop van de Albatros. Ik was bang vele weekeinden weer op de bank terecht te komen.

In december en januari contact gezocht met kanovereniging ANAX te Zutphen als basis voor het kajakken. Ondertussen ook op het internet gezocht naar geschikte kajaks en de prijzen daarvan. In Nederland kom je dan bij Arend/Arjan Bloem terecht in Wormer. Daar ben ik prima rondgeleid en voorzien van adviezen over het type boot dat voor mij geschikt zou zijn.

Daarnaast op Internet ook het kanoforum gevonden en daar de vraag neergelegd of er kanovaarders ware die ervaring hadden met het varen met een handicap. Daaruit contact gekregen met Ed Wubbe uit Haarlem die op zee vaart en ook een been mist. Hij loopt en vaart zonder prothese. Ikzelf ben er ook altijd vanuit gegaan dat ik zonder zou varen, maar er zijn ook voorbeelden van mensen die met prothese varen volg de reacties op mijn posting maar.

uit de gesprekken bij Arjan Bloem en met Ed blijkt dat ik op zoek moet naar een zogenaamd “high volume” kajak, zonder roer maar met scheg. voorbeelden hiervan zijn de polyester uitvoeringen van:

En natuurlijk het nodige aan kleding en een peddel. Toch een hele investering. Doorsparen dus.

16 april ben ik voor het eerst met een vaarbegeleider van Anax aan het kajakken gegaan. Het was wennen aan de boot die wiebelig aanvoelde (Grandis Gans). Vooral het in en uitstappen is met het ene been een hele uitdaging. Je knie zit hoger dan je heup en dan moet je het hele gewicht (110+ kg) omhoog hijsen. Afgelopen vrijdag voor de tweede keer. Uitgaande van de geslaagde tocht van de 16de mocht ik mee de ijssel op. Daar kwam ik twee tegengestelde vrachtschepen tegen en jawel in de golven om. Heb dus direct het open water reddingswerk kunnen oefenen. Boot dwars op die van Huib. Leeg laten lopen, instappen terug naar een strandje en na het legen toch maar verder varen. op het kaartje staat de heen en terugroute als een lijn aangegeven.

de tocht afgemaakt en daarna lekker gedoucht. 30 april Koninginnedag, dus tot 7 mei geduld hebben. Wellicht wel al een neopreenpak ed. halen.

verdere berichten volgen en ik zal ook de peddelgeschiedenis pagina aanpakken

Hallo wereld!

donderdag, april 22nd, 2010

Welkom bij WordPress. Dit is een eerste voorbeeldbericht. Je kunt het bewerken of verwijderen en starten met bloggen!

Deze blijft staan ivm het 1ste comment van Fatpaddler.com