Archive for the ‘Algemeen’ Category

December 2010

zaterdag, december 18th, 2010

Vrijdag 3 december zitten we om de haard in het clubhuis, buiten ligt er sneeuw, is de Houthaven dichtgevroren en houden de deinende boten de Marshaven open. Dan heb ik een ingeving. Het varen houdt bij mij op bij 0 graden. De laatste tocht met een temperatuur van zo’n 5 graden, ben ik de hele avond bezig geweest mijn stomp weer warm te krijgen. De doorbloeding van de stomp is altijd al minder geweest. Eerst maar een zien of ik ergens een oude neopreen kan vinden met een nog goed rechterbeen. Dan kan ik een stompkous maken die in mijn eigen pak gedragen kan worden voor de warmte. Dan gaan we opnieuw bekijken tot welke temperatuur ik door wil varen.
Het eerste vaarjaar is dus voorbij. Ik heb genoten en heb een nieuwe passie. Ben lid van een fijne vereniging, waarvan de leden altijd klaar staan me te helpen, daardoor is de beleving nog mooier. Volgend jaar kijken naar een gps waardoor ik de gevaren tochten ook kan voorzien van een kaartje met de route, foto’s en andere leuke vermeldingen.
Iedereen de beste wensen voor 2011, geniet van de Kerstdagen, vaar, kijk, leer en rol ze.

Het vaarseizoen nadert zijn einde of varen we door?

dinsdag, september 14th, 2010

Nog een enkele vrijdag avond met de club, op zondag 26 september de veluwerally en dan zit het seizoen er op. Tenminste officieel, maar er zijn een aantal leden die doorvaren. Ik heb mij daarbij aangesloten. Dit betekent dat ik nog wel een warmere anorak moet kopen. Want het kan koud zijn, als je bij Anax op de site kijkt zie je de gluhwein-tocht van vorig jaar, sneeuw op de boten! om de koude tochten en natuurlijk de komende vaar seizoenen vast te leggen heb ik een Canon Powershot D10 gekocht. Deze compact camera kan tegen een stootje en tot 10m diep onder water. Dat was ik niet van plan, maar een keer om terwijl je aan het fotograferen bent kan geen kwaad ;-). Om te laten zien welke mooie omgeving je op de foto kan zetten heb ik van Patrick (Peddelpower) een aantal foto’s gekregen van de WeserBergLandRally 2010. een mooie tocht door Duitsland over de Weser van Minden van 66km. Voor de Veluwerally heb ik me trouwens opgegeven voor de 50km. Ik bedoel de 35 heb ik eerder deze zomer al gehaald die 50 moet toch lukken?
Hier onder de foto’s van Patrick.

de weser

66 km op de weser vanuit Minden

Jaap met vakwerk

Jaap met vakwerk

Patrick met torrentje

Patrick met torrentje

Foto’s door Peddelpower(c) en Jaap

Open (boten)huis

maandag, juli 5th, 2010

vrijdag zonder problemen naar het strandje gevaren, daar lekker in het water gelegen. Het was bere warm. ’s avonds lichte koppijn van de zon, ondanks de pet die ik de hele tijd gedragen heb. Terug de lange weg gevaren, dus niet de houthaven, maar de Marshaven ingevaren, ongeveer 4 km extra, ging prima. Zondag was de open dag, zie de ANAX-site voor een verslag en enkele foto’s. Het weer was prima en hebben de hele middag met gast-vaarders rond gevaren. Raoul was ook mee en heeft genoten. Het bleek dat hij en medelid Melvin elkaar kenden van school.

PS op de foto’s pagina een 6-tal foto’s van de open (boten) huis dag. van de familie Strunk

Nieuwe foto als header en oproep open(boten)huis ANAX

dinsdag, juni 29th, 2010

Van Patrick een schitterende tegenlicht foto gekregen van de terug reis van de koudekippentocht afgelopen vrijdag.
deze direct omgebouwd tot header image. Ziet er prima uit, al zeg ik het zelf. Ook een oproep voor het open (boten)huis komende zondag 4 juli as.
Kom gezellig langs, opgeven hoeft niet en het is helemaal gratis 😉

Zie hier voor meer informatie:

Open_boten_huis2010

Ze is er, she’s in

maandag, juni 21st, 2010

Zondag 20 juni 2010! Vaderdag! zijn we naar Wormer (B) gereden om de boot op te halen. Naast de boot ook een karretje, een transportzeil en beugels voor op de dakdragers gekocht.

Samen met iemand van Arjen Bloem en Marion de boot opgeladen en toen begon een avontuur. Via Alkmaar (C) gereden om de boot aan tante Jel te laten zien, vandaar via de afsluitdijk naar Zurich voor een hapje. O ja vanwege de wind was het “Rondje Texel” afgelast dus met windkracht 6 dwars op de auto en boot over de afsluitdijk gezeild!!.

rondje IJsselmeer+ 447km

Na Zurich naar Pa en ma in Dwingeloo (E), om de boot te laten zien en voor vaderdag, maar ook omdat al weer even geleden was. Na een klein hapje en drankje doorgereden naar Zutphen (F) om daar de boot in het botenhuis te leggen.

Vandaag, maandag nog even langs geweest om naamstickers in de kuip en kleine compartiment te plakken en op het karretje.

Update: woensdag met Raoul naar de boot wezen kijken. Ook de voetsteun en lendesteunen op de goede plaats gezet, voorlopig dan. Pas na het varen kan ik de echte plaats bekijken.

Dit is ze:

Valley Aquanaut HV


nu al dwars


Met de grote mensen mee en beperkt succes in Wormer

maandag, juni 7th, 2010

Afgelopen vrijdag mocht ik voor het eerst met de “grote mensen” mee naar het strandje. 5+ km tegen de stroom in, helaas de laatste 1,5 km gesleept. Terug helemaal op mezelf, maar dan wel stroom mee. Zondag met Patrick naar Arjen Bloem gereden men zou altijd een Valley Aquanaut HV op voorraad hebben. Alleen nu effe niet, zo bleek. Toch maar gevaren in een Dagger Charlston.

En daar na als alternatief voor de Aquanaut in de Scorpio van P&H (de Cetus PE)

Maar dat wordt het toch niet, deze boot is net iets te gevoelig voor het opkanten en daarvoor mis ik de controle rechts te veel. Dus maar de Aquanaut HV gereserveerd uit de volgende levering. Arend dacht dat hij me vandaag of morgen kan vertellen wanneer de boot binnen komt. En dan opnieuw bekijken hoe haar aftehalen.

Deze wordt het dus:
thanks Fatpaddler.com

Weer er op uit

zaterdag, mei 29th, 2010

Afgelopen vrijdag toch weer gaan varen, richting twente kanaal en weer terug naar de marshaven.
1 uur en 10 minuten, stroom mee wind tegen heen en stroom tegen wind mee terug.
Na het karten van donderdag en de spierpijn die ik daarvan had, was ik blij weer in de haven te zijn.

Nog even in een boot gezeten die mogelijk te koop komt te staan, maar die was toch aan de smalle kant.
Op naar Arjan Bloem denk ik toch maar voor een Aquanaut.

Let op; 13 juni is er open dag bij de kanovereniging IJburg. Een nieuwe vereniging die zich ook inzet om
kinderen met een handicap te laten varen. Kom ook, het wordt er vast gezellig.

Niet gevaren (update-je)

woensdag, mei 26th, 2010

De pijn in mijn linker knie was zo erg dat ik afgelopen vrijdag niet gevaren heb. Wel al bij de Fysio geweest. Ziet er naar uit dat de miniscus een tik heeft gehad van de ontsteking. Nu proberen door de belasting op de spieren rondom de knie over te brengen, door rust?!, oefeningen en door gebruik van een brace de knie te ontlasten. Ik hoop vrijdag weer van de partij te zijn. Binnen zitten werkt echt niet. Momenteel voor 50%+ aan het werk, ook stil zitten valt tegen!

Uit(hof) stapje

zondag, mei 16th, 2010

Vandaag, zondag 16-5, naar Den Haag geweest. Daar naar de Opendag van de Windhappers geweest.
Met Marja gesproken over het varen met prothese, zoals zij dat altijd doet. Naar demo’s gekeken van het eskimoteren en twee keer 7 minuten kanopolo.

Allemaal erg leuk. Nu eens goed nadenken of het peddelen met prothese haalbaar is, welke prothese ik daarvoor moet gaan ontwerpen met de dames en heren van het OIM. Natuurlijk moet er toestemming komen van de vergoedende instantie en daarmee een budget verkrijgen. Het heeft alleen zin als ik met die prothese me veilig voel in de kano en in het water. En ik moet dan zelf de kano kunnen dragen of slepen op een karretje, anders zie ik het voordeel niet.

Veel denkwerk te doen dus. Ik heb de aanvraag voor een nieuwe prothese al binnen, dus binnenkort toch in overleg met het OIM. maar direct beginnen over de “zwem”-prothese. Daarnaast maar weer naar de dokter. Mijn knie doet na drie weken medicijnen nog steeds zeer, al is het gevoel wel anders.

PS: nog een leuke verrassing onder de trap van het clubhuis van de Windhappers.

Weer een paar stappen verder

zondag, mei 9th, 2010

Donderdag 6 mei naar Arjan Bloem geweest. heb daar kleding gekocht en nog een keer een paar kajaks besproken.
En vrijdag dan weer aan het varen. De vorige vrijdag was het Koninginnedag en dus werd er niet gevaren.

Op stap deze keer in een rotomod Ulysse


gekleed in
kleding_niels

deze voer stabieler, helaas paste geen van de spatzeilen mij of de boot ;-).
Maar goed op pad. In de Marshaven en Industrie haven een rondje gevaren en toen via de IJssel naar de hout haven (zie kaartje vorige keer).
Daar over gestapt in de Northshore Buccaneer. Boot vond ik wiebelig, door zijn knikspant vorm en het gebrek aan gewicht aan mijn rechterbeen.

Ook nog een klein rondje gevaren in de Valley Aquanaut van een van de leden. Dat voelde direct een stuk vertrouwder. Eind mei ga ik bij Arjan Bloem een aantal boten proefvaren en zal dan de PE en polyester uitvoeren naast elkaar vergelijken.

Op de Site van Anax staat een stukje van een nieuw lid. Dat is niet van mij, maar beschrijft precies hoe ik me voel. En het ontvangst bij Anax ervaren heb.