Archive for the ‘Opmerkelijk’ Category

Geen Veluwerallly, paniek in kanoland?

dinsdag, september 27th, 2011

Er was even verbazing, op de donderdag voor de Veluwerally kwam een mail binnen van de Anax toercommissie, de Veluwerally ging niet door. Op de site van de Veluwerally stond te lezen dat de waterstand te laag was om de 500 peddelaars los te laten tussen de beroeps- en pleziervaart op de IJssel. Voor ons vaste gebruikers van deze prachtige rivier, niet helemaal te begrijpen. Wij varen altijd, alleen als alles dicht gevroren zit niet. De afsluiting van het kano seizoen. De vrijdagen te vroeg donker en na de rally alleen nog maar de BFN (Bens Frisse Neuzentocht) op de eerste zaterdag van de maand. Maar wat dan? Een eigen alternatief natuurlijk! Ik bedoel de bananen gekocht, broodjes gehaald en natuurlijk de agenda leeggehaald, want de Veluwerally werd gevaren. Met Patrick en Sjoerd van Zutphen naar het pondje van Bronckhorst gevaren 3 uur tegen de stroom in. En daarna in krap 1,5 uur terug. Op de kade van de Gelrehaven in Zutphen kwamen we de Jeugdgroep tegen die als alternatief een rondje Zutphen voeren. En de familie Hendriks die vanaf Bronckhorst vertrokken waren. Terug op het honk, waren daar ook de vaarders naar het gat van Gorsel en Deventer terug, alle vaarders op hetzelfde moment terug, wat een drukte! De Jeugdgroep heeft daarna het zomerseizoen afgesloten met gehaktballen van het vuur en anders lekkers. Wij maken ons op voor de winter. Helaas geen foto’s en gps logging. Let op de site van Anax, Patrick heeft wel foto’s en filmpjes gemaakt. Om af te sluiten, het was schitterend peddel weer.

Weserberglandrallye, Minden, Duitsland

zondag, september 11th, 2011

zatrerdag 3 september om 6.00 uur opgestaan, de auto ingeladen. Patrick opgehaald en naar de Marshaven gereden. Daar stonden Ric, Jaap, Huib en Joke al klaar om naar Minden, Duistland te rijden voor de Weserberglandrallye. Met 7 kano’s op de grote kar reden we om 9.00 weg. Rond 13.00 kwamen we aan op de Kanzlersweide in Minden. Een tijdelijke camping direct aan de Weser tegenover het stadscentrum. Nadat we 3,5 pp hadden betaald om een nachtje te mogen overnachten, hebben wee een mooie plek uitgezocht voor de tenten. Met wat hulp van Patrick en Ric hebben we de nieuwe tunneltent opgezet. Dat was warm werk want de temperatuur was op dat moment boven de 30 graden. Nadat alle tenten opgezet waren zijn Huib, Joke, Annelies en Jaap gaan varen en ben ik met Patrick en Ric in de schaduw gaan zitten bij de bierkar en hebben we het weekeinde ingeluid.

Begin van een goede tocht

Begin van een goede tocht

Na allerlei ongeplande activiteiten kwamen we elkaar tegen 22.00 uur allemaal weer tegen op dezelfde plek bij het bier en hebben we, kijkend naar het vuurwerk, met twee kennissen van Patrick gezellig de avond afgesloten.

Biertje?

Biertje?

Na een uur of 3 slapen, vanwege de feestelijkheden en andere dronken wandelaars ging om 5.30 de wekker. Allemaal opgestaan, de boten geladen, water gekookt en toen op pad naar Hameln ongeveer 40 km verder op. Daar te water en op weg voor de gouden afstand van wat later bleek 67,3 km varen. Wat een mooi gebied. De Weser meandert tussen de berghellingen heen en weer en vlaktes worden afgewisseld met bossen die hoog boven ons uitsteken.

Regen bij vertrek

Regen bij vertrek

Met het idee dat we behoorlijk achter de rest aanvaren hebben we de rivier afgepeddeld. We zagen maar weinig andere kano’s. Wel mooie plaatjes!

Wijds en open

Wijds en open

Wijds en open

Wijds en open

Zoals je op de gps-log kan zien in googelmaps hebben we teveel pauzes in het eerste deel gehad, waardoor we toen de zon doorbrak en het weer warm werd niet meer kunnen rusten, om toch op tijd binnen te zijn. Op de allerlaatste reserves (vapor, vapor) heb ik het einde gehaald.
Wel kregen we nog onverwacht bezoek langs een mooie radarboot. Dit waren de enige golven die we gehad hebben.

Onverwacht bezoek

Onverwacht bezoek

De gps-log heeft het niet zo lang volgehouden helaas. ik heb de laatst kilometers met googlemaps in getekend. Het totaal komt op 67,3 km uit!
Het geeft de “gouden” medaille extra kleur! wat een afstand! En de sticker is natuurlijk ook mooi.

Gouden medaille Minden 2011

Gouden medaille Minden 2011

Sticker minden 2011

Sticker minden 2011

Hieronder nog de kaart in Googlemaps en de afstand tegen de snelheid, let wel dit is alleen voor het gemeten stuk, het bij getekende is niet in de grafiek opgenomen.


Wezerberglandrallye2011 weergeven op een grotere kaart

kmu vs gevaren afstand (gelogd!)

kmu vs gevaren afstand (gelogd!)

.

Long time no see/write? = catch-up

maandag, juli 11th, 2011

Als je hele dagen achter het beeldscherm zit op het werk, dan ga je thuis vanzelf iets anders doen. Ik heb de afgelopen weken weer een serie van Tad Williams herlezen (Heugenis, Smart en het Sterrenzwaard). Fantastische fantasie!
Maar goed een blog is een blog en moet echt eens een nieuw verhaal bevatten, dus bij deze: Pinksterkamp op de Kagerplas, een luiwammestocht op de Weerribben en een Griekse Crisistocht

(meer…)

De Oosterschelde, maar telt ie?

donderdag, april 21st, 2011

Dit bericht heeft even op zich laten wachten. De vraag is namelijk: “telt ie wel?”. Ja ik heb een mooie tocht gevaren en ja het was mooi weer en ja het was een beginnerstocht, maar ik heb wel hulp nodig gehad om terug te komen in de haven. De laatste 4 à 5 km hebben eerst Hans en daarna Peter, Ben en Hans me de haven in gesleept. Natuurlijk onder het mom van het testen van de nieuwe sleeplijnen, maar toch. Ik heb het niet alleen gedaan. Dus telt ie?

Het blijft de vraag. Het was mooi weer en behoorlijk glad op de heen reis die ongeveer 20 km was om noord om de plaat (zie google kaartje) en eigenlijk viel het me behoorlijk mee. Wel was het ritme van slag. Het was al 11.30 voordat we instapten in Zierikzee en hebben toen eigenlijk geluncht. Ik heb toen al teveel van mijn eten opgegeten denk ik.

instappen 01

instappen 01

Instappen vanaf de steiger maakte een makkelijke start, al ben ik hier wel al vergeten de gps-logger aan te zetten, geen gelogde route dus, maar ingetekend.

instappen 02

instappen 02

alles klaar voor vertrek

alles klaar voor vertrek

Na een lang kanaal kom je de grootse vlakte op van de Oosterschelde, met de vloed mee landinwaarts.

daarheen

daarheen

klopt dat wel

klopt dat wel

Noord op de plaat heen de BV-betonning volgend naar Het Sas

lunch op de dijk bij Het Sas

lunch op de dijk bij Het Sas

Op weg hier naar toe en tijdens de lunch zagen we verschillende keren bruinvissen. Wachtend op de kentering om zo met de eb weer mee te varen terug naar Zierikzee bleek de wind veel vroeger op te steken dan verwacht.

Het ging een heel eind goed, maar onder de brug zat mijn onderrug zo vast dat ik niet meer kon peddelen en evenwicht bewaren tegelijk en de golven kwamen van alle kanten en waren ongeveer 50cm. Doordat de wind tegen de stroming in stond en op de ondiepten van de plaat liepen, was het allemaal roeriger dan gedacht. Vooral het niet even kunnen ontspannen betekende dat ik mijn rug niet meer goed kreeg en dus gesleept moest worden, waarvoor dank heren!

Toch kijk ik alweer uit naar de volgende tocht. Voorlopig echt even op ander water en kortere afstanden blijven om daar de nodig ervaring en uithoudingsvermogen op te bouwen.

Hieronder de kaart, omdat de gps niet meeliep, geen snelheid en een geschatte afstand.


Oosterschelde 2011 weergeven op een grotere kaart

Nieuwe foto als header en oproep open(boten)huis ANAX

dinsdag, juni 29th, 2010

Van Patrick een schitterende tegenlicht foto gekregen van de terug reis van de koudekippentocht afgelopen vrijdag.
deze direct omgebouwd tot header image. Ziet er prima uit, al zeg ik het zelf. Ook een oproep voor het open (boten)huis komende zondag 4 juli as.
Kom gezellig langs, opgeven hoeft niet en het is helemaal gratis 😉

Zie hier voor meer informatie:

Open_boten_huis2010

Ze is er, she’s in

maandag, juni 21st, 2010

Zondag 20 juni 2010! Vaderdag! zijn we naar Wormer (B) gereden om de boot op te halen. Naast de boot ook een karretje, een transportzeil en beugels voor op de dakdragers gekocht.

Samen met iemand van Arjen Bloem en Marion de boot opgeladen en toen begon een avontuur. Via Alkmaar (C) gereden om de boot aan tante Jel te laten zien, vandaar via de afsluitdijk naar Zurich voor een hapje. O ja vanwege de wind was het “Rondje Texel” afgelast dus met windkracht 6 dwars op de auto en boot over de afsluitdijk gezeild!!.

rondje IJsselmeer+ 447km

Na Zurich naar Pa en ma in Dwingeloo (E), om de boot te laten zien en voor vaderdag, maar ook omdat al weer even geleden was. Na een klein hapje en drankje doorgereden naar Zutphen (F) om daar de boot in het botenhuis te leggen.

Vandaag, maandag nog even langs geweest om naamstickers in de kuip en kleine compartiment te plakken en op het karretje.

Update: woensdag met Raoul naar de boot wezen kijken. Ook de voetsteun en lendesteunen op de goede plaats gezet, voorlopig dan. Pas na het varen kan ik de echte plaats bekijken.

Dit is ze:

Valley Aquanaut HV


nu al dwars


Niet gevaren, wel leuke berichten

zaterdag, juni 19th, 2010

Gisteren niet gevaren, woensdag en donderdag zoveel last van mijn knie dat ik een keertje rust neem. De leuke dingen zijn: de dakdragers kwamen dinsdag binnen, dus die direct op de auto gepast. Arjen Bloem belde mijn boot is binnen, die gaan we zondag ophalen in Wormer. En de stickers van Fatpaddler.com zijn binnen. Die kunnen Patrick en ik, beide Valley Aquanaut kanoërs net als Sean Smith de Fatpaddler himself, op onze boten plakken en zo vormen we de “Dutch Chapter” van Fatpaddler.com. Volgende week is het “koudekippen-tocht” dat is 12 km roeien voor een maaltijd lekkere koude kip. Het addertje is: na het eten tegen de stroom in terug 😉

Met de grote mensen mee en beperkt succes in Wormer

maandag, juni 7th, 2010

Afgelopen vrijdag mocht ik voor het eerst met de “grote mensen” mee naar het strandje. 5+ km tegen de stroom in, helaas de laatste 1,5 km gesleept. Terug helemaal op mezelf, maar dan wel stroom mee. Zondag met Patrick naar Arjen Bloem gereden men zou altijd een Valley Aquanaut HV op voorraad hebben. Alleen nu effe niet, zo bleek. Toch maar gevaren in een Dagger Charlston.

En daar na als alternatief voor de Aquanaut in de Scorpio van P&H (de Cetus PE)

Maar dat wordt het toch niet, deze boot is net iets te gevoelig voor het opkanten en daarvoor mis ik de controle rechts te veel. Dus maar de Aquanaut HV gereserveerd uit de volgende levering. Arend dacht dat hij me vandaag of morgen kan vertellen wanneer de boot binnen komt. En dan opnieuw bekijken hoe haar aftehalen.

Deze wordt het dus:
thanks Fatpaddler.com

Uit(hof) stapje

zondag, mei 16th, 2010

Vandaag, zondag 16-5, naar Den Haag geweest. Daar naar de Opendag van de Windhappers geweest.
Met Marja gesproken over het varen met prothese, zoals zij dat altijd doet. Naar demo’s gekeken van het eskimoteren en twee keer 7 minuten kanopolo.

Allemaal erg leuk. Nu eens goed nadenken of het peddelen met prothese haalbaar is, welke prothese ik daarvoor moet gaan ontwerpen met de dames en heren van het OIM. Natuurlijk moet er toestemming komen van de vergoedende instantie en daarmee een budget verkrijgen. Het heeft alleen zin als ik met die prothese me veilig voel in de kano en in het water. En ik moet dan zelf de kano kunnen dragen of slepen op een karretje, anders zie ik het voordeel niet.

Veel denkwerk te doen dus. Ik heb de aanvraag voor een nieuwe prothese al binnen, dus binnenkort toch in overleg met het OIM. maar direct beginnen over de “zwem”-prothese. Daarnaast maar weer naar de dokter. Mijn knie doet na drie weken medicijnen nog steeds zeer, al is het gevoel wel anders.

PS: nog een leuke verrassing onder de trap van het clubhuis van de Windhappers.